Neden Biz ?

GELENEKSEL YÖNTEMLERLE ÜRETİYORUZ.
Bu eşsiz lezzeti elde etmek için babamız, dedemiz ne yaptıysa öyle...
Tamamen aynı malzemeler, aynı taş fırın ve aynı geleneksel eğitimden geçmiş işinin ehli ustalarla... Tek farkımız, çalışma ortamımızda titizlikle uyguladığımız çağdaş sağlık ve hijyen standartlarımız.
 

1.  BAKLAVACILIĞIN OKULU BURASI
Sadece baklava yapmıyoruz, baklava yapmayı da öğretiyoruz. 30 yıldır Hatay ın en iyi baklava ustaları bizden yetişiyor. Gururluyuz, açıkçası 1800 m2lik yeni üretim tesisimizin de hizmete girdiği 2019 dan bu yana çok daha iddialıyız!


2. TAŞ FIRINDA PİŞER, USTALIK İSTER.
Baklavamız gerçek lezzetini taş fırında, odun ateşinde bulur. Ama herkes taş fırında baklava pişiremez. Taş fırının her noktası sabit sıcaklıkta olmadığından tepsileri sürekli döndürmek gerekir. Doğru anda ve doğru yönde. Bunu baklavanın rengindeki en küçük değişimi saniyeler içinde fark ederek müdahale eden baklava ustalarımız yapar. İşte o ustalar kolay yetişmez. Çıraklıktan itibaren en az on yıllık azim ve gayret ister.


3.  UNU ÖZEL, YAĞI ÖZEL, KAYMAĞI ÖZEL
Baklava yufkalarımız incecik açılır. Işığı geçirecek kadar ince. Bunu sağlayan kullandığımız undur. Gaziantep yöresinde yetişen sert buğdaydan üretilen özel bir un. Kullandığımız yağ da özeldir: Sadeyağ. Yöredeki koyun ve keçilerin sütünden yapılan tereyağının eritilerek saflaştırılmasıyla elde edilir. Baklavamızın kaymağı da yine yöreden elde edilen süte yöreden elde edilen irmiğin katılmasıyla yapılır.


4.  ANTEP FISTIKLARININ EN GÜZELİ
Baklavamıza girebilecek fıstık bellidir. Elbette ki dünyanın en güzel fıstıklarının yetiştiği Gaziantep yöresindendir. Ama yetmez. Turfandayken, yani parlak zümrüt yeşili rengi, yoğun ve zengin aromasıyla lezzetinin zirvesindeyken toplanması gerekir. İşte o zaman ona boz fıstık denir. Baklavamızın benzersiz lezzeti en başta bu fıstıktan gelir.


5.  BEŞ DUYUYLA KALİTE TESTİ
Baklava insanın beş duyusuna hitap eder...

GÖRME: Baklava altın sarısı olmalı, diri görünmeli, parıldamalı.

DOKUNMA: Baklava dokunduğunuzda değil ağızda dağılmalı.

İŞİTME: Yufkası ince ve iyi pişmiş olmalı, çatalı batırdığınızda bir hışırtı duyulmalı.

KOKLAMA: Sadeyağ ve fıstık (ya da ceviz) kokusu gelmeli.

TATMA: Şekeri tam kararında olmalı, iç baymamalı.


6.  BAKLAVA VE DAHA FAZLASI
Yaş ve kuru baklava, havuç dilimi, özel kare baklava, şöbiyet, bülbül yuvası,midye baklava ve dolama en sevilen şerbetli tatlılarımız. Ancak diğer çeşitlerimizde de onlarda olduğumuz kadar iddialıyız. Baklavamızı tattıysanız Antep fıstığımızı, fıstık ezmemizi, fıstıklı ve sade kurabiyelerimiz ile enfes su böreğimizi de mutlaka denemek isteyeceksiniz.

Afiyet Olsun!

Sepetinizde ürün bulunmamaktadır